MĂSURI ȘI PROIECTE PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI LOCAL, ATRAGEREA DE INVESTITORI ȘI DEZVOLTARE DURABILĂ

MĂSURI ȘI PROIECTE PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI LOCAL, ATRAGEREA DE INVESTITORI ȘI DEZVOLTARE DURABILĂ

În conferința de presă susținută săptămâna trecută, edilul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a dezbătut și subiectul turismului din municipiul Giurgiu.
Acesta a menționat faptul că va fi introdusă o taxă pentru turism pe care o vor plăti unităților hoteliere toti cei care se cazează în oraș, asa cum se intampla în țară și în afară.

Suma va fi una modică, banii urmând să fie încasați direct de unitățile de cazare și folosiți în vederea promovării principalelor atracții din oraș. Proiectul de hotărâre care vizează introducerea acestei taxe se va afla pe ordinea de zi a ședinței ordinare aferente lunii decembrie.

În ultima perioadă, Primăria Giurgiu a depus și câștigat mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru mai multe obiective din oraș care pot dezvolta turismul. Proiectul pentru Canalul Cama și cel cu Portul de Ambarcațiuni sunt două proiecte ce ar putea viza un interes destul de mare pentru turiști, la acestea adăgându-se și altele tot la fel de importante pentru dezvoltarea durabilă a municipiului.

”Va veni vremea, prin investițiile pe care le facem în dezvoltarea turismului, în atragerea de turiști la Giurgiu, în susținerea și promovarea turismului, să edităm broșuri pe care să le punem la dispoziția unităților de cazare și a turiștilor.”a adăugat primarul Nicolae Barbu.

Edilul Nicolae Barbu a mai declarat că urmează să fie depus pe FLAG un proiect cu 100% finanțare europeană pentru realizarea unui eveniment local de amploare. Câștigarea unui astfel de proiect atrage de la sine investitori, dar și consumatori de turism.

Ultima modificare: 13.12.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul SE LUCREAZĂ LA PARCĂRILE DIN CARTIERUL TINERETULUI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.